torstai 29. huhtikuuta 2010

Vappuherkkuja

Jo on aikoihin eletty! Aion julkaista blogissani ruokaohjeen. Kyllä! Samaan hengenvetoon todettakoon, että ohje ei ole omasta vaan herra B:n päästä (aitoa alkuperää en edes tiedä), toteuttaminen vain jäi minulle. Herralla itsellään sattui juuri sopivasti teekkarien kastajaiset tälle päivälle ja minä jäin kotiin valmistelemaan huomisia juhlia. Enkö olekin kiltti? ;) Saa sitten huomenna krapuloissaan tehdä loput juhlavalmistelut... :P

Feta-pekonitikut (nimen keksin ihan itse ;))

Tarvitset:


Voitaikinaa
Pirkka-salaattijuustokuutioita marinadissa
Pekonia
Pippurisekoitusta


Murskaa fetajuusto öljyineen ihan pieniksi paloiksi.


Kauli voitaikinalevy n. 3 mm paksuiseksi ja pekonien mittaiseksi. Leikkaa levystä pekoniviipaleen levyisiä suikaleita (yhdestä normikokoisesta levystä tulee 4-5 tikkua) ja levitä päälle fetamurska sekä pekoniviipaleet.



Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.




Eivät nämä ulkonäöllään lumoa, mutta maku tuntui ainakin olevan kohdallaan. Ihan mitään kevyttä ruokaa tämä ei ole, mutta Vappuna saa kai vähän herkutella. Herra B aikoo tarjota näitä huomenna paistetun punasipulin ja rucolan kera. Pääruoaksi syömme paahtopaistia ja kermaperunoita.



Sattui tänään toinenkin ihme, laitoin nimittäin itselleni ruokaa. Ihan vain salaattia ja oliiviöljyssä paistettua lohta (Kikka tää on nyt se sulle varattu kala :D), mutta olihan se hyvää. Piti ihan kuvata tätä ihmettä. (Jostain syystä kuva ei suostu tulemana tähän oikein päin.)


Munkkeja paistoin myös tänään, joten nyt saa puolestani Vappu tulla. Sairaslomakin on nyt lusittu, joten huomenna pitäisi kokeilla taas töihin menemistä. Pahoin kyllä pelkään, että jalka ei ole vielä kunnossa. Tai tiedän, että ei ole, mutta pelkään, että ei ole edes työkunnossa. :/

3 kommenttia:

Kreetta kirjoitti...

Hertsyygeli, mitä se etelän ilmasto on sulle tehnyt? Vai B:kö se on? ;) Ihanan näköistä, erityisesti tuo kala. Pekonista en niin välitä.

Teitkö munkitkin ihan itse??

Mukavaa Vappua!! Nähdään pian! <3

Elli kirjoitti...

Siis voi että mitä herkkuja :) Mutta mikä sun jalkaasi on tullut? :(
Ihana myös tuon uudemman bloggauksen neuletakki, ihana väri vaikka en sinien ihminen olekkaan.

Erja kirjoitti...

Kreetta: Ihan itse! :P Ja kala oli kyllä aika nam! Kohta nähdään! <3

Elli: Kaaduin pari viikkoa sitten ja loukkasin polven, mutta kyllä se alkaa nyt jo olla parempi, joskaan ei aivan entisensä. Sininen ei ole minukaan lempiväri, mutta oli saajan toive. Kuvaan en tietenkään saanut aivan oikeaa sävyä.