tiistai 21. heinäkuuta 2009

Maalari-Malla

Vain noin neljän vuoden tuumimisen jälkeen sain viimein härkää sarvista ja maalailin muutamia "perintökalleuksia" sopivammiksi uuteen kotiin. Ei muuten ollut näinkään pitkään ja hartaasti suunniteltu siltikään puoliksi tehty. Monen monta tuntia ja litratolkulla hikipisaroita tarvittiin hiomisen ja maalaamisen loppuunsaattamiseksi.


Maalia pintaansa sai isotätien vanha lipasto, jonka pieniin laatikoihin saa mahtumaan uskomattoman määrän rojua, kuten pakkaillessani huomasin. Kaikki laatikotkin ovat kyllä tallessa, mutta kuvanottohetkellä olin jo ehtinyt maalata osan.


Suurin syy maalaukselle oli kellastunut pinta, joka tässä kuvassa ei juurikaan kyllä näy. Myös muutamia kolhuja on matkan varrella ehtinyt tähän kaunokaiseen tulla.


Maali on aivan puhdasta "purkki-valkoista". Valo on hieman erilainen kuin ensimmäisessä kuvassa, mutta kyllä tästä nyt ehkä eron huomaa.


Näin ensikertalaiselle oli hieman hankalaa saada tuo maalipinta tasaiseksi, mutta loppujen lopuksi olen ihan tyytyväinen tulokseen - saahan se käsityön jälki näkyäkin.


Maalia pintaansa sai myös tämä kymmeniä vuosia vanha ihanuus, mutta siitä lisää myöhemmin.


Eilisen ja tämän päivän aikana olen selannut läpi lukuisia, toinen toistaan mielenkiintoisempia blogeja ja tuuminut, että voisihan tätä omaansakin hieman aktiivisemmin päivittää. Voi olla, että lähiaikoina blogin sisältö muuttuukin hieman toiseen suuntaan, mutta katsellaan... :)


Tällainen hyppäsi puikoille eilen. Täysin salakavalasti.

3 kommenttia:

Elli kirjoitti...

kiva hylly. Minäkin olen maalannut hyllyjä kotona ja tädin luona kävin kanssa maalailemassa kaappeja. Värin tasaiseksi saaminen on tosiaankin vaikeaa, mietin onko olemassa jotain kikkoja?

Odotan innolla uusia bloggauksia :)

Enna kirjoitti...

No mulle ainakin kaupassa sanoi se myyjä, että tärpättiohenteisella maalilla saa tasaisemman pinnan kuin vesiohenteisella. Tämä on sitä tärpättiohenteista, joten mietinpä vaan minkälaista suttua tulis sillä vesiohenteisella... :D

Varmaan myös pensselin valinnalla voi aika paljon vaikuttaa lopputulokseen, mutta sekin selviää kai vain kokeilemalla.

Elli kirjoitti...

joo, ainakin mun halpis pensselit jättää karvoja hirvesti maalusjälkeen, vaikka kuinka yritin alkuun sutia niitä pois. Ja se vasta onkin hauskaa kun niitä koittaa jälkikäteen nyppiä pois :)